Pentuinfo


Omenankukan pentuinfo
Jokainen Omenankukan-pentue suunnitellaan ja toteutetaan siinä toivossa että tuloksena olisi uusi yksilö jatkamaan kasvatustyötäni. Mitään yhdistelmiä ei siis tehdä vain sattumavaraisesti pentumäärään lisäämiseksi.

Kaikki jalostukseen käyttämäni koirat elävät kotikoirina kodissamme tai sitten sijoitusperheissä. Joten pennut tottuvat heti syntymästään asti normaaliin kotielämään.

Pentujemme synnyttyä ilmoitamme niistä - Pentukori-sivulla.  Pyrin päivittämään sivuja useasti ja pennuista onkin uudet kuvat nähtävillä joka viikko, lisäksi tietysti myös pentujen sukutaulu sekä vanhempien tiedot ja kuvat löytyvät kunkin pentueen OMILTA SIVUILTA.

Toivon, että löydätte näiltä sivuilta tarpeellista ja hyödyllistä tietoa, joka on avuksi yhteisellä taipaleellanne uuden perheenjäsenen kanssa.





 Pennut luovutetaan aina...


 .. vain terveistä ja asianmukaisesti testatuista ja rokotetuista vanhemmista.
Sekä pentujen isä että emo on asiankuuluvasti rokotettuja sekä suositusten mukaan testattuja.

  ..aikaisintaan 7-8- viikon ikäisinä.
 Luovutusikä katsotaan kuitenkin yksilökohtaisesti jokaisen pennun kohdalla erikseen. Pennun tulee olla sekä henkisesti että fyysisesti valmis muuttamaan uuteen kotiinsa.  

..rekisteröityinä.
Rotukoiralla on aina rekisterikirja!
Ilman rekisterikirjaa luovutettu pentu katsotaan sekarotuiseksi.

  ..tunnusmerkittynä.
Kaikki pentumme tunnusmerkitään mikrosirulla. Tunnusmerkintä on koiralle sen sosiaaliturvatunnus.

 ..eläinlääkärin tarkastamina.
Eläinlääkärin tarkastuksesta annetaan ostajalle kopio.

   ..useasti madotettuina.
Pennut madotetaan kasvattajan toimesta kolmesti.

  ..kirjallisten ja suullisten hoito-ohjeiden kera.
 Kun tulet katsomaan pentuja niin kerron miten pennun tuloon kannattaa valmistautua. Kerron mitä pitää hankkia valmiiksi sekä annan kirjalliset ruokinta-, madotus-, ja rokotusohjeet sekä tietoa chihuahuoiden perinnöllisistä sairauksista.   Tässä vaiheessa saat myös pennun hoito-oppaan . Tarkoitus on, että kerkeät tutustua niihin jo ennen pennun kotiin tuloa. Käymme myös läpi kauppasopimuksen sekä siihen tulevan liitteen.

  ..sekä pienen starttipaketin kera.
Starttipaketti sisältää pennulle tuttuja asioita kuten tuttua ruokaa, herkkuja ja puruluita, lempi leluja sekä tietysti oman peiton. Kaikki nämä osaltaan auttavat pentua sopeutumaan mutkattomammin uuteen kotiinsa.

   ..hyvin sosiaalistettuina ja asianmukaisesti ruokittuina.
Ensimmäiset viikot pennut viettävät rauhoitettua elämää emonsa kanssa pentuaitauksessa makuuhuoneessamme. Kun pennut ovat 3-4 viikkoisia, siirretään pentuaitaus keskeisemmälle paikalle kodissamme, josta pennut näkevät enemmän perheemme elämää sekä perheen muita koiria. Pikkuhiljaa ne alkavat liikkua myös aitauksen ulkopuolella. 
Heti ensimmäisestä elinpäivästä alkaen pentuja käsitellään päivittäin. Pennut tottuvat tietysti myös lapsiin, vieraisiin ihmisiin, perheemme muihin koiriin, kissoihin sekä muihin kotimme pikku lemmikeihin. Pentujen hieman vartuttua tutustutamme pennut myös turkin hoitoon, kynsien leikkaukseen sekä ulkoiluun omalla pihallamme. Kesällä vietämme pentueen kanssa paljon aikaa ulkona ja pennut saavat tutustua luontoon. Talvella käymme vain nopeasti tutustumassa raikkaaseen pakkasilmaan.
Kiinteää ruokaa pennuille aletaan tarjoamaan niiden ollessa 3-4 viikkoisia. Koko ajan luonani pennut syövät ainoastaan korkealaatuista pennuille tarkoitettua täysravintoa. Omien koirieni ravinto koostuu pääasiassa korkealaatuisesta täysravinnosta lisänä vaihtelevasti purkkiruuat, raakaa liha sekä öljy. Myöhemmin saavat myös pennut maistella näitä lisukkeita. Pennut saavat mukaansa uuteen kotiin tuttua täysravintoa kunnon pussillisen. 

 ..ympäri vuorokautisen puhelinpäivystyksen kera.
Puhelin päivystys on pennun ostajalle elinikäinen ja ”avoinna” 24h/vrk.  
Toivonkin pennun ostajien pitävän yhteyttä  myös jatkossa, niin hyvissä kuin huonoissa sekä muissa mieltä askarruttavissa asioissa.
Kysyminen ei ole koskaan tyhmää, vain kysymättä jättäminen.

..Vain ja ainoastaan hyviin ja rakastaviin koteihin..






Ja mitä tämä sitten maksaa?

Havannankoira pennun hinta on 1500e, josta varausmaksun osuus on 400e.  
Prahanrottakoirat 1500e ja ylöspäin väristä riippuen. 
Varausmaksu vähennetään pennun kokonaishinnasta. Kun varausmaksu on maksettu, varaus on molemmin puolin sitova.

 


Sijoituskoira

Aika ajoin meillä lupaava pentu etsii itselleen sijoituskotia.

Mitä tämä sitten tarkoittaa?
Kasvattajana haluan pitää koiramäärän sopusuhtaisena, sillä meille kaikki koiramme ovat ensisijaisesti lemmikkejä, rakkaita perheenjäseniä, ja jokaisen niistä tulee saada itselleen riittävästi aikaa ja huomiota. Siksi en voi pitää lupaaviakaan pentuja itsellä, ja tällöin ne etsivät itselleen hyviä sijoituskoteja.

Minkälainen on hyvä sijoituskoti?
Kasvattajana minun pitää voida luottaa sijoituskoiran omistajaan 100 prosenttisesti! Sijoituspennun kasvattajana tulen olemaan huomattavasti tiiviimmin yhteydessä koiran vastaanottajaan, kuin normaaleissa tilanteissa. Saatan mahdollisesti haluta käyttää koiraa myös
näyttelyissä, ja vastaanottajan on sitouduttava pitämään koira näyttelykunnossa ja se on totutettava erilaisten ihmisten käsittelyyn. Mikäli koiran vastaanottaja ei itse ole kiinnostunut näyttelyistä, hänen on oltava valmis antamaan koira mukaani näyttelyihin. Jokaisesta näyttelykerrasta sovitaan hyvissä ajoissa etukäteen. Sijoituskoirasta ei kuitenkaan tehdä ”näyttelyesinettä”, jota kuljetetaan mukana kaikissa mahdollisissa näyttelyissä, jollei sijoituskoti itse tätä toivo.
Sijoitusnartun otan yleensä omaan kotiini synnytyksen ja pentujen ajaksi. Tämä voi olla sijoituskodille vaikea tilanne, jota kannattaa vakavasti pohtia narttu koiraa sijoitukseen toivovan. Tapauskohtaisesti tästä voidaan poiketa.
Sijoitusuroksen pitäminen onkin hieman eri asia. Uroskoiran sijoitus on huomattavasti helpompaa, eikä sijoituskodin tarvitse luopua koirastaan missään vaiheessa pitkiksi ajoiksi ( vertaa. Nartusta pitää luopua astutusmatkan ajaksi, sekä tiineyden loppuvaiheessa aina pentujen luovutukseen asti).

Takuumaksu
Sijoituskoiran ottaja saattaa kuvitella, että saa koiran ilmaiseksi, mutta näin asia ei kuitenkaan ole.
Meillä on käytössä takuumaksu, joka on 600e, ja se maksetaan kokonaisuudessaan takaisin koiran vastaanottajalle, kun sopimusehdot on täytetty. Maksu turvaa sen, että vastaanottaja sitoutuu huolehtimaan koirasta ohjeiden mukaisesti. Kun sopimusehdot on täytetty, koirasta tehdään uusi virallinen kauppakirja, ja tässä yhteydessä ostaja saa hallintaansa myös koiran rekisterikirjan.

Jos olet valmis tarjoamaan koiralle sijoituskotia, kysele rohkeasti sijoituksesta lisää..

Sijoituksesta tehdään aina kirjalliset sopimukset!
* Lue lisää sijoituksesta täältä





Pennun varaaminen
Jos pentu on VAPAA, se etsii vielä omaa kotia.

Jos pentu on
 ALUSTAVASTI VARATTU, joku on siitä kiinnostunut, mutta pentu saattaa vielä vapautua.

Jos pentu on VARATTU, se on jo löytänyt itselleen kodin.


Ennen pennun pysyvää varausta, toivomme että uudet omistajat tulisivat mahdollisuuksien mukaan tutustumaan pentueeseen ja niiden emoon. Samalla voimme käydä läpi sopimuspapereita ja hoito-ohjeita.

Toki pentua saa tulla katsomaan myös useammin, sillä ne kasvavat ja kehittyvät huimaa vauhtia.


Pennun luovutus ja luovutuksen jälkeen..


Pentu on valmis muuttamaan uuteen kotiinsa ollessaan 7-9 viikkoinen.
Toivomme, että pennunostajat pitävät yhteyttä myös luovutuksen jälkeen. Meille voi soittaa tai laittaa sähköpostia milloin vaan, yritämme auttaa ja neuvoa parhaamme mukaan. Ja on mukavaa kuulla kasvateista, vaikkei mitään isompaa kysyttävää olisikaan.
 Jos kasvattimme joutuu jostakin syystä vaihtamaan kotia, haluaisimme ehdottomasti tietää asiasta ja mahdollisesti auttaa uuden kodin löytymisessä.
Suosittelemme  pennun vakuuttamista. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturman hoidon. Kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen pennun kotiin saamista oman vakuutusyhtiön koiravakuutusehdot (hinta, omavastuu, kattavuus, ikärajoitukset, vakuutuksen karenssiaika yms.). Olisi hyvä jos vakuutusturva olisi olemassa jo siinä vaiheessa kun pentu muuttaa uuteen kotiinsa.

Kasvattajana olen tukenasi niin myötä kuin vastamäessä.


 
Tavoitteista

Jotta jalostustyö voisi olla pitkällä tähtäimellä onnistunutta, pitää sen olla suunnitelmallista ja perustua kasvattajan vankkaan eläintuntemukseen. Jotta jalostustyö taas olisi suunnitelmallista, pitää sen olla tavoitteellista ja kasvattajan laajaan tietopohjaan perustuvaa.

Moni ajattelee että kasvattajaksi tullaan vasta, kun on kasvatettu useita pentueita. Tosiasia kuitenkin on että kun päätös nartun astuttamisesta on tehty, on myös tehty päätös kasvattajaksi ryhtymisestä. Tavoitteena jokaisen pennun teettämiselle on fyysisesti ja psyykkisesti terveet sekä rotutyyppiset vanhemmat.

Kasvattajan pyrkimykseni on eläinten tulevaisuuden turvaaminen niin, että eläinten elinvoimaisuus ja kelpoisuus säilyy sukupolvesta toiseen. Siksi harkitsen tarkkaan jokaisen yhdistelmän. Ne eläinsuvut, jotka sitten elinvoimaisina ja terveinä siirtyvät tulevaisuuden jalostustyössä eteenpäin ovat onnistuneen kasvatustyön tulosta.
Suunnitelmalliseen kasvatustyöhön liittyy myös tarkka kirjanpito kasvatetuista pentueista ja niissä ilmenneissä hyvistä ja huonoista puolista.

Näyttelyt osoittavat, mitä eläin voi olla,

ja sen sukutaulu, mitä sen tulisi ollaja sen jälkeläiset, mitä se todella on!

Kaikesta huolimatta suurin osa pennuista ovat pääasiassa rakastettuja lemmikkejä
 ja vain murto-osa näyttely tai jalostuseläimiä, 
siksipä vastuumme on suuri jalostaessamme ja suunnitellessamme tulevia yhdistelmiä niin, että pystymme säilyttämään ne ennen kaikkea terveinä ja hyväluonteisina lemmikkeinä!





 ÄLÄ OSTA PIMEÄÄ PENTUA!







~Yksi pieni koira muuttaa asunnon kodiksi~


































.








































.












.